Verkoop

Verkoop

Besluit u om uw huis te verkopen?

Dan is Bouwman Makelaardij een prima keus. Van vrijstaande woningen tot starters appartementen, op basis van jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de markt geef ik u een eerlijk en realistisch beeld van de verwachte opbrengst van uw woning. De verkoop van uw huis wordt op professionele wijze aangepakt, met respect voor uw wensen en gebeurt altijd in nauw overleg met u. Vooraf, maar ook tussentijds. Wat mag u zoal van Bouwman Makelaardij verwachten?

Informerend gesprek

Het begint natuurlijk allemaal met een uitgebreid informerend gesprek waarin we samen uw wensen bespreken. Aansluitend geef ik u een advies op maat, gericht op uw persoonlijke situatie. Expertise bij het waarderen van uw woning en hierdoor een juiste vraagprijs hanteren is de basis voor de beste verkoop. Geheel in overleg met u wordt vervolgens een marktconforme vraagprijs en de juiste verkoopstrategie bepaald.

Uitgebreid en kundig advies

Bouwman Makelaardij voorziet u als verkoper van een uitgebreid advies inzake het optimaal verkoopklaar maken van uw woning. Dit advies kan betrekking hebben op kleine aanpassingen zoals schilderwerk of tijdelijke meubilering maar ook op waardetoevoegende bouwkundige werkzaamheden.

Presentatie

Een optimale presentatie van uw woning is essentieel voor een succesvolle verkoop. Dit wordt gerealiseerd op de volgende manieren:

  • vermelding op websites zoals onder andere Funda.nl, Huislijn.nl en Jaap.nl met professionele foto’s, een uitgebreide en aantrekkelijke omschrijving van de woning, een digitale brochure met o.a. kadastraal uittreksel, kadastrale kaart, lijst van zaken en een roerende zakenlijst
  • etalagepresentatie op het kantoor aan de Cornelis Albertsstraat 2 
  • te koop bord/poster bij de woning
  • promotie via de Facebookpagina van Bouwman Makelaardij

Social Media

Bouwman Makelaardij is actief op social media. Uw woning wordt gepromoot op Facebook. Hierdoor komt uw woning direct onder de aandacht bij een grote groep mensen.

Communicatie

Frequente en heldere communicatie is zeer belangrijk tijdens het verkoopproces. Ik zal u zo frequent mogelijk informeren omtrent de voortgang en ontwikkelingen tijdens de verkoop van uw woning. Tussentijds wordt de verkoop met u geëvalueerd en wordt indien nodig de verkoopstrategie bijgesteld.

Bezichtigingen

Volledige begeleiding van uw kandidaat-koper bij de bezichtigingen. Bouwman Makelaardij laat niets aan het toeval over en zorgt dat alle aspecten van uw woning op de juiste en vakkundige wijze aan bod komen tijdens de bezichtiging.

Onderhandelingen

Onderhandelingen voeren is een vak apart. De juiste aanvaardingsdatum en andere voorwaarden zullen de revue passeren zoals bijvoorbeeld een bouwtechnische keuring, een vloeronderzoek en uiteraard de juiste prijs voor uw woning.

Koopcontract

Bij het sluiten van de mondelinge overeenkomst zullen wij een uitgebreid koopcontract maken welke door alle instanties is goedgekeurd. Na ondertekening door alle partijen gaat deze naar de notaris ter afhandeling.

Notaris en inspectie

Zodra de notaris het koopcontract heeft ontvangen, stelt deze een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Voordat u naar de notaris gaat, zal de koper doorgaans uw woning willen inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat is. Wij begeleiden deze inspectie.

No cure, no pay

Behoudens de vaste kosten van bijvoorbeeld het verkrijgen van kadastrale extracten, het opvragen van gemeentegegevens, advertentie kosten, fotograaf, het bestellen van een eigendomsbewijs of akte van splitsing, werk ik op de zogenaamde ‘No cure, no pay’ basis.

Bouwman Makelaardij maakt graag een vrijblijvende afspraak voor een aankoopgesprek zodat u kunt kennismaken met de werkwijze van het kantoor. Vul het contactformulier in of bel gerust voor het maken van een vrijblijvende afspraak.